קצבת ניידות

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם מיד

אנשים שסובלים מליקויים ברגליים (באחת או בשתיהן) זכאים לקצבת ניידות חודשית מביטוח לאומי.

הליקויים ברגליים גורמים למוגבלויות בתחומי הניידות מחוץ לבית ומקשים על אופן ההתנהלות. ביטוח לאומי בא במטרה להקל על חיי המוגבלים בניידות, כך שיסתדרו בכוחות עצמם ויוכלו להשתלב בחיי הקהילה, ולשם כך משולמת קצבת הניידות. הקצבה כוללת כמה סוגי הטבות, ועל כל אדם לענות לקריטריונים מקדימים לכל הטבה, על מנת שיוכל לקבלה.

הטבות בקצבת ניידות

קצבת ניידות לבעל רכב – אדם בעל מוגבלות בניידות שיש בבעלותו רכב, זכאי לקצבת ניידות בעבור ההוצאות הנלוות להחזקת הרכב. כשבני זוג שניהם מוגבלים בניידות ומחזיקים ברכב משותף, המוסד לביטוח לאומי משלם קצבת ניידות גבוהה יותר לבן הזוג בעל אחוזי הנכות הגבוהים, ובן הזוג השני מקבל קצבת ניידות בגובה של 35% מהקצבה שהיה מקבל במידה והיה רוכש רכב נוסף.

אדם בעל אחוזי נכות בניידות שעובד במרחק 40 קילומטר הלוך וחזר מביתו, זכאי לתוספת לקצבת הניידות, בתנאי שהוא עובד באותו מקום בתקופה של חצי שנה ויותר, לפני שהגיש את בקשתו לקצבת ניידות.

קצבת ניידות לחסר רכב – אדם בעל מוגבלות בניידות שאין בבעלותו רכב או שרכבו הושבת, זכאי לקצבת ניידות, בתנאי שאחוזי הנכות בתחום הניידות הם בשיעור של 80% ויותר, והוא עובד ומשתכר, ולא מקבל קצבת נכות כללית או קצבת זקנה.

הלוואה – אדם בעל אחוזי נכות בניידות, שמקבל קצבה, זכאי לקבל בנוסף הלוואה ברכישת רכב. גובה ההלוואה שתינתן מותאם לאחוזי הנכות שלו ובהתאם למידת המסוגלות או האי מסוגלות להוצאת רישיון נהיגה. בכדי לקבל את ההלוואה, על האדם לרכוש רכב שכולל את האביזרים הקבועים על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

תו חניית נכה – אדם בעל אחוזי נכות בניידות, שמקבל קצבת ניידות, זכאי לתו חניית נכה. התו מאפשר חניית רכבים במקומות המיועדים במיוחד בשביל נכים או במקומות שאסורים לבעלי רכבים אחרים, בתנאי שלא יהוו הפרעה לתנועה.

הזכאים לקצבת ניידות

ישנם מספר ליקויים רפואיים שמגבילים את האדם באפשרות הניידות מחוץ לביתו. אותם ליקויים מזכים בקצבת ניידות.

רשימת הליקויים:

*שתוקים – שיתוק מלא בשתי השוקיים וברגל אחת, שיתוק מלא באחת הרגליים, בתנאי שהוא נלווה לשיתוק ברגל השנייה או בשרירי הירך, האדם אינו מסוגל לבצע תנועות מלאות בשתי הרגליים בשל ליקוי במערכת העצבים (ראן גם: זכויות חולי ניוון שרירים).

*מומים מולדים – אדם הסובל ממומים מלידה שממצאיהם הרפואיים תואמים מבחינה פיזיולוגית לאחד הליקויים שגורמים להגבלה ביכולת תנועתיות השרירים.

*קטיעות – קטיעה של רגל או שתיים מעל הברך, קטיעת שוק אחת או שתיים. עקב הקטיעות לא ניתן להתקין פרוטזות. קטיעה של כף רגל אחת או של שתיהן.

*קשיונות – קשיון אבסולוטי במפרק הירך, קשיון בברכיים בזמן סיבוב או הטיה לצדדים, קשיון בשני פרקי הקרסול, קשיון דו צדדי בברכיים, קשיון דו צדדי בירכיים.

*נקעים – נקע מלידה במפרק הירך, נקע מלידה בשני צדי מפרקי הירך, נקע בברך כשלפחות שתי הרצועות קרועות.

*קיצור גפה – רגל אחת קוצרה (לא כתוצאה של נכות) ב-15 סנטימטר ויותר מאורך הרגל השנייה.

*מפרקים מדומים – מפרק מדומה באחת הירכיים שמאפשר הליכה רק באמצעות מכשיר הליכה, מפרק מדומה בעצם השוק ובעצם הירך.

*קומה נמוכה – אדם בן 18 לפחות שאורך רגליו 61 סנטימטר, לכל היותר, זכאי לקצבת ניידות בגובה 80%. מי שאורך רגליו 72 סנטימטר לכל היותר זכאי לקצבת ניידות בגובה 50%.

*אי ספיקת היקפים בעורקי הרגליים.

*מפרקי הרגליים מוגבלים ביכולת התנועה.

*תנועת הברכיים/ הירכיים מוגבלת כתוצאה מהפרעות במערכת כלי הלימפה.

למידע נוסף:

קצבת שארים

היוון קצבת נכות

אל תוותרו על הזכויות שלכם, התקשרו עוד היום! 
השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

073-3753264 דילוג לתוכן