זכויות עובדים שיצאו לחל"ת בשל הקורונה מביטוח לאומי

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם מיד

הקורונה תפסה את כולנו לא מוכנים ושבשה את החיים של המון אנשים בכל העולם וכמובן שגם בישראל. אנשים מצאו את עצמםזכויות עובדים שיצאו לחל"ת בשל הקורונה מביטוח לאומי עובדים לפתע מהבית וחלקנו גם הוצאו לחל״ת. תקופת מגיפת הקורונה היא תקופה לא קלה לאף אחד ולכן אנו מסתמכים על המדינה שתסייע לנו ברגעים לא פשוטים אלה.

לעובדים שיצאו לחל״ת יש זכויות המגיעות להם מהמוסד לביטוח לאומי עקב הקורונה. המשיכו לקרוא ולמדו עוד על הנושא של זכויות עובדים שיצאו לחל"ת בשל הקורונה מביטוח לאומי.

דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי בעת משבר הקורונה

בזמן משבר הקורונה, רבים מאיתנו לפתע איבדו את עבודתם או שהוצאו לחל״ת (חופשה ללא תשלום). אנשים מועסקים, כלומר, עובדים שכירים, אשר הוצאו לחופשה ללא תשלום זכאים לקבל דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי, אם הם עומדים בתנאים הדרושים לכך. להלן התנאים לקבלת דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי:

  • האדם שמבקש דמי אבטלה צריך להיות בין הגילאים 20 ל-67 (גיל הפרישה) וכמו כן הוא צריך להיות תושב ישראל או תושב ארעי בישראל (הוא צריך רישיון לכך).
  • פיטורים על ידי המעביד או הוצאה לחל״ת – במקרים בהם העובד הוא זה שהתפטר ממקום העבודה הוא יהיה זכאי לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 3 חודשים מהזמן בו הוא הפסיק לעבוד. אך, מנגד, עובד שהתפטר ממקום העבודה שלו בשל סיבות מוצדקות (למשל: מצב בריאותי, הרעה בתנאי העבודה וכדומה) יהיה זכאי לקבל דמי אבטלה באופן מיידי, ללא צורך להמתין 3 חודשים.
  • בתוך התקופה של 18 חודשים מיום הגשת הבקשה, מי שמבקש דמי האבטלה יצטרך להוכיח שהוא עבד 12 חודשים כשכיר במצטבר, אצל אותו מעסיק או אצל מספר מעסיקים. על מנת לסייע לאזרחים בעת הקורונה, המוסד לביטוח לאומי לבינתיים קבע שאפשר להוכיח תעסוקה של 6 חודשים בתוך ה-18 חודשים וכך נוצר מצב שתקופת התעסוקה קוצרה בחצי.

בתקופות רגילות, מי שמבקש דמי האבטלה צריך להגיע לשירותי התעסוקה אך עקב הקורונה והגבלות הריחוק החברתי, לא ניתן לעשות זאת. בכדי לפתור בעיה זו, המוסד לביטוח לאומי מאפשר כעת להירשם אונליין, באינטרנט, במקום להגיע פיזית למשרד התעסוקה

חידוש תקופת החל״ת בזמן הקורונה

תקופת החל״ת מוארכת באופן אוטומטי עד לתאריך ה-30.6.21 ואין צורך להגיש בקשה או לעשות משהו על מנת לחדשה. אם המצב התעסוקתי שלכם השתנה, יש ליידע את המוסד לביטוח לאומי. יש לציין שגם מי שנגמרו לו ימי האבטלה, אחרי התאריך של 1.3.20 זכאי לקבל דמי אבטלה עד לתאריך ה-30.6.21, המוסד לביטוח לאומי האריך את הזכאות.

אנשים שהוצאו לחל״ת, קיבלו דמי אבטלה ולאחר מכן פוטרו ממקום עבודתם יוכלו להמשיך לקבל דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי, גם אם נגמרו לו דמי האבטלה הוא יקבל את התשלום עד לתאריך ה-30.6.21. כל שיהיה על אנשים שנמצאים במצב כזה לעשות זה לשלוח למוסד לביטוח לאומי את מכתב הפיטורים שהם קיבלו מהמעסיק שלהם ולהמשיך להירשם במשרד התעסוקה.

תגמולים אחרי תאונת עבודה מביטוח לאומי

המוסד לביטוח לאומי עוזר לעובדים שנפגעו תוך כדי עבודתם או במקום עבודתם ועקב כך נגרם להם נזק. יש לציין שתאונת העבודה לא חייבת להיות פיזית, במקום הפיזי של העבודה, אלא היא יכולה להתרחש גם בדרך למקום העבודה או בדרך חזרה ממנו. המוסד לביטוח לאומי מפצה את העובדים שעברו תאונת עבודה על נזקים שנגרמו להם עקב הפציעה ועל שאיבדו את יכולתם לעבוד בתקופה שלאחר התאונה. פיצוי מסוג זה נקרא דמי פגיעה והעובד הזכאי לכך יקבל אותו למשך 91 יום. בכדי להאריך את תשלום דמי הפגיעה, יהיה על האדם הנפגע להגיש בקשה להיבחן על ידי הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי על מנת שיקבעו אחוזי נכות וקצבת נכות.

אתם שואלים את עצמכם, איך כל זה קשור לקורונה? במידה ואתם עדיין עובדים מהמשרד, ולא מהבית, ואחד מהקולגות שלכם הגיע לעבודה חולה או כאשר הוא נשא של הנגיף ובעקבות זה נדבקתם בקורונה, ייתכן שתהיו זכאיים לבקש דמי פגיעה. יש לציין שדמי פגיעה רלוונטיים רק במקרים בהם נדבקתם במקום העבודה (מלקוח, קולגה וכדומה).

הרבה אנשים לא יודעים את זה ולא מודעים לכך שאם הם נדבקו במקום העבודה יש להם זכויות נוספות שיכולות לסייע להם בתקופה קשה זו. לכן, אם נדבקתם במקום העבודה זכרו שייתכן שבנוסף לדמי האבטלה אתם עשויים להיות גם זכאים לדמי פגיעה. יש לציין, שבמידה ונפגעת במקום העבודה, מומלץ לפנות לעורך דין בכדי לקבל ייעוץ מקצועי על המשך הפעולה ותכנון נכון של הצעדים שיש לעשות, על מנת שתוכלו לממש את זכויותיכם עד כמה שאפשר.

למידע נוסף:

https://www.btl.gov.il/About/faq/Corona/HALAT/Pages/default.aspx

אולי יעניין אותך גם:

מימוש זכויות עובדים במוסד לביטוח לאומי בעת משבר הקורונה

אל תוותרו על הזכויות שלכם, התקשרו עוד היום! 
השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

073-3753264 דילוג לתוכן