עובדים אשר פוטרו מעבודתם או עובדים אשר נפגעו בתאונת עבודה מוצאים את עצמם לא בטוחים איך הם יכולים לממש את זכויותיהם מול המוסד לביטוח לאומי בתקופת הקורונה. ימי הקורונה הם ימים קשים עבור כולם ולכן חשוב לדעת איך תוכלו לממש את הזכויות שלכם מול המוסד לביטוח לאומי.
ממתינים לתמלוגים עקב פיטורים או עקב תאונת עבודה? המשיכו לקרוא ולמדו איך לממש את זכויותיכם מול המוסד לביטוח לאומי.
דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי בעת הקורונה
בצל הקורונה, רבים מאיתנו מצאו את עצמם מפוטרים מעבודתם או מוצאים לחופשה ללא תשלום (חל״ת). עובדים שכירים שהוצאו לחל״ת זכאים לקבלת דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי, במידה והם עומדים בתנאים הדרושים.
התנאים לקבלת דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי הם:
- על מבקש דמי אבטלה להיות בין הגילאים 20 ל-67 (גיל הפרישה) ועליו להיות תושב ישראל או תושב ארעי בישראל והוא בעל רישיון לכך.
- הוצאה לחל״ת או פיטורים על ידי המעביד. במקרים בהם העובד התפטר ממקום העבודה הוא יוכל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מהזמן בו הוא הפסיק לעבוד. אולם, עובד שהתפטר ממקום עבודתו בשל סיבה מוצדקת (מצב בריאותי, הרעה בתנאי העבודה וכדומה) יוכל לקבל דמי אבטלה באופן מיידי, ללא צורך להמתין 90 ימים.
- בתוך התקופה של 18 חודשים מיום הגשת הבקשה, מבקש דמי האבטלה צריך להוכיח שהוא עבד 12 חודשים כשכיר במצטבר, אצל אותו מעסיק או אצל מספר מעסיקים. בכדי לסייע לאזרחים בעת הקורונה, המוסד לביטוח לאומי לעת עתה קבע שאפשר להוכיח תעסוקה של 6 חודשים בתוך ה-18 חודשים ומכך שתקופת התעסוקה קוצרה בחצי.
- בימים רגילים, על מבקש דמי האבטלה להגיע לשירותי התעסוקה אך עקב הקורונה לא ניתן לעשות זאת. כעת ניתן להירשם אונליין, באמצעות האינטרנט, במקום להגיע פיזית למשרד התעסוקה
תמלוגים מהמוסד לביטוח לאומי לאחר תאונת עבודה בזמן קורונה
המוסד לביטוח לאומי מסייע לעובדים שנפגעו במהלך העבודה שלהם ועקב כך נגרם להם נזק. חשוב לציין שהפגיעה לא חייבת להיות פיזית במקום העבודה אלא היא יכולה גם להיות בדרך למקום העבודה או בדרך חזרה ממקום העבודה.
הפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי נועד לפצות את העובדים על הנזק שנגרם להם עקב הפציעה וכן על אובדן הכנסה. פיצוי זה נקרא דמי פגיעה והעובד הזכאי לכך יקבל אותו למשך 91 יום. אם לעובד נגרם נזק המוביל לכך שאינו יכול לעבוד למשך תקופה ארוכה יותר, יהיה עליו להגיש בקשה להיבחן על ידי הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל אחוזי נכות ומכך קצבת נכות.
איך זה מתקשר לקורונה? אם אתם עדיין עובדים מהמשרד, ולא מהבית כמו רבים מאיתנו, ואחד מהקולגות שלכם הגיע לעבודה כאשר הוא נשא של הנגיף ועקב כך נדבקתם בקורונה, תוכלו לבקש דמי פגיעה. חשוב לציין שמדובר רק במקרים בהם נדבקתם במקום העבודה, זה יכול להיות מקולגה או מלקוח שהגיע למשרד שלכם, לחנות שאתם עובדים בה או כל מקום אחר שקשור לסביבת העבודה.
זהו משהו שלא הרבה אנשים יודעים, אך חשוב שכל מי שעדיין עובד ממקום העבודה, ולא מהבית, ידע זאת – אם נדבקתם במקום העבודה אתם יכולים לפנות למוסד לביטוח לאומי ואם תעמדו בתנאים ואם נגרם לכם עקב ההדבקה נזק, ייתכן ותהיו זכאים לקבלת דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי.
כאשר מדובר בתאונות עבודה, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום בכדי לקבל ייעוץ מקיף ולוודא שאתם ממצים את כל הזכויות המגיעות לכם, גם מהביטוח הלאומי וגם מביטוחים פרטיים שייתכן שהמעסיק כלל אתכם בהם.
גם בעת הקורונה ניתן לממש את הזכויות המגיעות מהמוסד לביטוח לאומי
מי שנפגע, אם כן, עקב פיטורים, הוצא לחופשה ללא תשלום או שעבר תאונה במקום העבודה ונגרם לו נזק, עדיין יכול להגיש בקשות כרגיל למוסד לביטוח לאומי ולממש את הזכויות שלו לפיצויים ותגמולים מהמדינה.
תמיד מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום בכדי לקבל עצה ולבצע את התהליכים בצורה הטובה ביותר אשר תניב לכם את התוצאות הטובות ביותר.
אולי יעניין אותך גם: